Manisa Mesir Macunu (Sultan's Paste)

0 ml

Përzierje Herbale me Mjaltë (400gr)

Hafsa, bashkëshortja e sulltanit Ottoman Yavuz Sulltan Selim dhe nëna e Sulejmanit të Madhërishëm, u sëmur ndërsa ishte në Manisa. Asnjë kurë nuk ishte gjetur, kështu që kreu i xhamisë së sulltanit Madrasah Merkez Efendi përgatiti një përzierje paste të përbërë nga bimë medicinale dhe erëza. Sulltanesha u bë më mirë pasi hëngri këtë pastë dhe urdhëroi që të përhapej për një efekt të dobishëm për popullatën. Pasta, e cila përbëhet nga shumë erëza të shëndetshme, si xhenxhefil, karafil, kanellë dhe shafran, është një prej përzierjeve më të preferuara të popullit turk prej pesë shekujsh.

 • Rregullon kolesterolin dhe tensionin e lartë, ndihmon në ekuilibrimin e sheqerit në trup.

 • Është efektiv ndaj shqetësimeve të stomakut, lehtëson tretjen, ndihmon në eliminimin e mikrobeve të stomakut dhe të zorrëve.

 • Pengon grumbullimin e gazrave dhe ndihmon në eliminimin e kapsllëkut.

 • Ndihmon në pengimin e djegies së fytit dhe urthit. - Ndihmonë në tejkalimin e gripit, rrufës, angjitit, sinozitit dhe ftohjes.

 • Ndihmon në derdhjen e urinës, në derdhjen e rërës dhe gurëve që janë formuar në veshka.

 • Është i dobishëm ndaj astmës, bronkiteve dhe vështirësisë në frymëmarrje. E pret menjëherë kollitjen dhe ndihmon në nxjerrjen e këlbazës.

 • Ndihmon në përmirësimin e sëmundjeve të mëlçisë dhe të mushkërisë.

 • Ndihmon në shtimin e potencës seksuale tek meshkujt dhe në shërimin e prostatës.

 • Ndihmon në eliminimin e sëmundjeve reumatizmale.

 • Ndihmon në zbutjen e të gjithë nervave në trup, në largimin e lodhjes, në rastin e dridhjes së këmbëve dhe duarve e në rastet e paralizave.

 • Në dhimbjet e shpinës dhe të belit dhe në nervin shiatik.

 • Ndihmon në shtimin e imunitetit të trupit dhe në lehtësimin e funksionit të zemrës.

 • Ndihmon në rregullimin e gjendjes së menstruacioneve tek femrat.

 • Ndihmonë në forcimin e kujtesës dhe në shtimin e vëmendjes dhe përqendrimit.

Përdorimi:  Një lugë (caj) pastë në mëngjes esëll dhe një lugë (caj) në darkë para buke.